Ski equipment

SKI Equipment

Naast onze functionele en modieuze ski fashion bieden we als exclusieve wintersportwinkel uiteraard ook alle skimateriaal aan voor zowel recreanten als ervaren tourskiërs. Ook hier focussen we weer op onze sterke punten zoals exclusieve, hoogkwalitatieve merken gecombineerd met onze jarenlange ervaring die maatwerk toestaat.

Een goede helm moet bescherming bieden. Dit betekent voornamelijk dat hij vooral goed en juist moet passen. We hebben verschillende hoofd-vormen en deze vind je ook terug in onze collectie aan helmen. Rond en ovaal. Goede begeleiding is dus cruciaal. Verder is de keuze qua afwerkingen, gewicht, constructie en doelgroep enorm breed. Je kiest voor een vizier of juist niet. De constructie zelf kan bijvoorbeeld in-mold of hybride zijn, met of zonder MIPS. Kom zeker eens langs in onze iconische winkel in Deurne voor meer informatie.

Je sneeuwbril of Googles is een onmisbaar deel waar je best niet op bespaart. Je hebt verschillende soorten lenzen, afhankelijk van de weersomstandigheden en wanneer jij je Googles draagt. Ook hier bieden we verschillende vormen naargelang de vorm van je hoofd. Wie deze enkel bij sneeuw draagt en anders zijn zonnebril, opteert voor een lichtere lens met minder UV-bescherming. Je kan ook kiezen voor verwisselbare lenzen en onze brildragers kiezen ook best een specifiek model zodat een goed zicht gegarandeerd blijft. 

Bij Aqua Sport ben je aan het juiste adres voor een kwalitatief hoogwaardige rugzak die aan alle strikte eisen voldoet. Onze skirugzakken zijn zo ontworpen dat ze perfect aansluiten op je rug of op maat te verstellen zijn. Bovendien is er gebruikgemaakt van duurzame, slijtvaste en waterafstotende materialen die kou en vocht buiten houden, maar tegelijkertijd zorgen voor ademend vermogen tussen je rug en het materiaal. De grootte van je rugzak is uiteraard ook van belang. Aqua Sport verdeelt verschillende maten. Een freerider heeft bijvoorbeeld een andere rugzak nodig dan een toerskiër die één week lang de bergen in trekt. Als recreant heb je minder volume nodig en voor anderen is de perfecte match dan weer zeer belangrijk. We hebben zowel fashionrugzakken als technische rugzakken.

Van onze kwalitatieve skimerken hebben wij ook bijpassende skistokken, die afgestemd zijn op de ski’s zelf. Van standaard alu stokken tot lichtgewicht stokken uit carbon. Voor onze freeriders en toerskiërs hebbben we specifieke stokken met standaard grotere tellers, handvaten met langere gripzones en indien gewenst uitschuifbaar of opplooibaar. Voor de liefhebbers van het trigger click system hebben we een grote keuze van Leki met bijhorende handschoenen.

Op zoek naar goede skihandschoenen? De juiste handschoenen kiezen is niet zo eenvoudig. Voor sportactiviteiten komt het aan op de ideale verhouding tussen enerzijds isolatie en bescherming tegen weersinvloeden en anderzijds een goede grip en vingergevoel. Niet
iedereen krijgt snel koude handen en niet iedereen moet volledig beschermd zijn tegen vocht. Daarom zijn er talloze skihandschoenen voor elk gebruik. Ontdek onze collectie.

Dirk, als zeer fervent tourskiër, helpt heel graag freeriders verder in ontdekken van tourmateriaal. Daarvoor nemen we graag onze tijd. (Ook op afspraak winkelen is mogelijk). 

De basis van je tourgerief zijn een goed paar freeride schoenen met Low Tec Inserts of de lichtgewicht tourschoenen. Een paar freeride ski’s met tourbindingen of lichtgewicht tourski’s. De ski’s en bindingen kiezen we in functie van het type skiër dat je bent. Ga je voor hoogtemeters of zoek je liever steile couloirs op? Je materiaalkeuze verandert naargelang je behoefte. We adviseren je heel graag op maat. 

Je tourmateriaal-checklist is vrij uitgebreid. Denk aan vellen, ski crampons, boot crampons, een harnas, een pikhouweel, klimhandschoenen, een hoofdlamp, … Naargelang je behoefte, adviseren we je graag. Het kriebelt alvast om het hooggebergte in te trekken. 

Of zoek je dit?

Aqua Sport biedt een zeer breed gamma aan merken van skischoenen en heeft ook de nodige kennis en kunde in huis om via bootfitting een skischoen volledig naar jouw voet te zetten. Een skischoen op maat? Dat is mogelijk bij Aqua Sport!

Op basis van een uitgebreide analyse adviseert Dirk zowel de recreant als de ervaren skiër de gepaste ski’s & bindingen om een optimale ervaring te garanderen. Ook hier is maatwerk op basis van specifieke vereisten voor bijvoorbeeld freeriders mogelijk.​

HELMEN

GOOGLES

RUGZAKKEN

SKISTOKKEN

HANDSCHOENEN

TOURGERIEF

Wat zeggen onze klanten?

Why Aqua sport?

Exclusief

Ben je een recreant of eerder een ervaren toerskiër? Dankzij het enorm uitgebreide aanbod vind je een gepaste oplossing.

EXPERTISE

Jarenlange ervaring en de nodige kennis & kunde van podologie zorgen voor een unieke expertise om jouw perfecte skischoen & binding te vinden.

Maatwerk

Ons eigen atelier waar bootfitting de core-business van vormt garandeert absoluut maatwerk zodat je een geschikte skischoen en binding verkrijgt.