Ski'S + Bindingen

SKI'S + BIndingen

Nieuwe ski's kopen. Om een optimale ski-ervaring te garanderen, is professionele begeleiding hierbij zeer belangrijk.

Je bent na afspraak welkom of tijdens onze openingsuren. We luisteren in de eerste plaats naar jou en stellen je gerichte vragen. Je ervaring, voorkeuren, budget, gewicht, grootte en conditie spelen een belangrijke rol om een goede keuze te maken.

Een ervaren skiër heeft meestal al enkele modellen in gedachten. Dan focust ons team graag met jou op zaken zoals taillering, flex en rocker en de verschillen tussen de merken met jou bekijken.

Ook in ons assortiment bindingen zijn er zeer veel mogelijkheden die we met jou overlopen. Zeker voor freeriders en toerskiërs hebben we een breed arsenaal aan mogelijkheden.

Kies voor ervaring bij Aqua Sport, ons team staat iedere winter op de latten en is zo perfect op de hoogte van de nieuwste modellen en merken. Kleine verschillen in het materiaal maken voor jou een groot verschil op de piste. Op basis van een uitgebreide analyse adviseert Aqua Sport zowel de recreant als de ervaren skiër de gepaste ski’s & bindingen om een optimale ervaring te garanderen. Ook hier is maatwerk op basis van specifieke vereisten voor bijvoorbeeld freeriders mogelijk.

Of zoek je dit?

Aqua Sport biedt een zeer breed gamma aan merken van skischoenen en heeft ook de nodige kennis en kunde in huis om via bootfitting een skischoen volledig naar jouw voet te zetten. Een skischoen op maat? Dat is mogelijk bij Aqua Sport!

Naast onze functionele en modieuze ski fashion bieden we als exclusieve wintersportwinkel uiteraard ook alle skimateriaal aan voor zowel recreanten als ervaren tourskiërs. Ook hier focussen we weer op onze sterke punten zoals exclusieve, hoogkwalitatieve merken gecombineerd met onze jarenlange ervaring die maatwerk toestaat. ​

Voor elk type skiër

Ben je een beginnende skiër? Of heb je al wat ervaring en wil je naar het volgende niveau gaan en bijvoorbeeld freeriden of tourskiën een kans geven? Dankzij onze jarenlange ervaring bieden we een enorm uitgebreid assortiment en bieden we voor zowel ervaren rotten als recreanten een uitgebreide analyse en adviseren we de juiste materialen naargelang jouw wensen en noden. Voor recreanten verkopen we meestal pakketten (ski’s + bindingen), maar voor de freeriders bieden we ook een zeer brede keuze aan skibindings voor jouw specifieke vereisten.

Deze skimodellen zijn gemaakt voor de piste. Een slalom ski laat zich makkelijk draaien en heeft een hoge stabiliteit. Daarnaast heeft de ski een zeer goede kantengrip op pistes bij korte bochten, zelfs op hoge snelheid. Dit zijn ski’s voor ervaren skiërs met een sportieve, krachtige skitechniek.

Bij de toerski’s draait alles rond gewicht. De fabrikanten proberen de toerski’s zo licht mogelijk te houden zonder in te moeten boeten aan grip en stabiliteit. De combinatie van Carbon weeftechnieken met een houten kern van het ultra lichte Paulownia hout is een veel toegepaste constructie. De groep ski’s in onze selectie zijn all-round toerski’s die nog altijd een goed drijfvermogen en een goede stabiliteit geven voor een zalige afdaling na de klim. Ook hier is de tendens om de ski eigenschappen niet te verwaarlozen en een mooie balans tussen gewicht en stabiliteit te vinden. De meeste echte toerski’s gaan niet veel breder dan 99mm en een gewicht van slechts 1500gr voor een ski van 180cm is geen uitzondering! Vele van deze ski’s zijn ook perfect op de piste in te zetten met enige aanpassing van je techniek.

Deze groep spreekt tot de grootste verbeelding en groeit dan ook zeer snel in populariteit! Deze alleskunners zouden in alle sneeuwomstandigheden optimaal plezier moeten bieden. Bij de freeride draait alles rond drijfvermogen in combinatie met een goede stabiliteit en geen te hoog gewicht. Veel rocker in de neus en de tail van de ski laat toe deze ski’s in grote lengtes te skiën, met een kort draaigevoel en veel drijfvermogen. Met een breedte tussen de 90 à 125mm kan je echt een keuze maken die volledig bij jouw skistijl past. Ook hier zien we meer en meer de keuze om bindingen met Low Inserts te monteren of een combi binding, zodat -met een paar vellen in je rugzak en een paar aangepaste boots- geen enkele run meer onbereikbaar is.

De allmountain groep is de laatste jaren één van de populairste type ski geworden. Het zijn echte alleskunners die een zeer breed publiek aanspreken. De modellen variëren binnen verschillende skiniveaus. De allmountain ski word meestal gekenmerkt door een beperkte rocker in tip en tail van de ski en de iets bredere taillering onder voet die gewoonlijk schommelt tussen de 76 en de 86mm. Hierdoor krijg je een groter glijvermogen, wat een voordeel biedt naast de piste, maar ook op de geaccidenteerde piste of bij losse papsneeuw. Naargelang de grotere breedte van de ski wordt deze ook tehcnischer om mee te skiën.

Je bent een goede technische skiër met een voorliefde voor snelheid op de piste. Deze groep skiërs wilt op de piste sportief kunnen presteren en verlangen een ski die veel controle bij insturen en voldoende rebound bij uitsturen van de bocht geeft. Ook stabiliteit op snelheid is hier belangrijk. Om deze ski’s optimaal te kunnen benutten beschik je bovendien best over een goede conditie.

Dit type ski is geschikt voor iedereen die graag in stijl de berg afkomt. Je hebt geen probleem met techniek maar geeft de voorkeur om op een veilige en comfortabele manier de pistes te verkennen. Ook voor skiërs die hun basis techniek kennen en naar een beter niveau willen evolueren. Deze ski’s zijn gemakkelijker te besturen, waardoor je niet (meer) in absolute topvorm moet zijn om toch veel plezier aan je skisessies te beleven.