faq

Veelgestelde vragen

Ontdek hier de meest gestelde vragen door onze klanten.

Ski / Fashion

Nee, onze kleding moet ook ademend zijn. Alle skikleding is tot op een bepaald niveau waterdicht, dit wordt uitgedrukt in mm waterkolom. De meeste merken geven dit aan of wij kunnen u helpen in uw zoektocht. 

Actieve kledij gaat meer uit lagen opgebouwd zijn. We gaan dus meerdere lagen op elkaar dragen en deze moeten juist zijn. Een katoenen t-shirt houdt al je vocht vast en gaat onder een Gore-Tex jas volledig fout zijn. Laat je goed begeleiden door iemand van ons Aqua-team, dan zit je altijd goed.

Waterproof kleding vereist een speciale zorg en aandacht om de waterafstotende en ademende eigenschappen goed te onderhouden. Daarom moet je het juiste wasmiddel gebruiken voor je outdoor kleding. Wij hebben de nodige producten altijd in stock. 

Ski Equipment

Door de juiste vragen te stellen in verband met niveau, lengte en doeleinden,… gaan we op zoek naar de juiste ski. We gaan in jouw segment een selectie maken van de desbetreffende ski’s, waarvan we de kleine verschillen per merk/ski met jou overlopen. Een ski die in onze winkel staat is een model waar we zelf mee getest hebben. Waardoor we jou alle technische, alsook de praktische info kunnen verschaffen. 

Het is altijd mogelijk dat de met ons overlopen keuze niet optimaal blijkt te zijn… Mits overleg met iemand van het Aqua-team zal de aankoop terug genomen worden en gaan we samen met jou onze keuze bijsturen. Je betaalt enkel een verhuurbeurt voor de reeds aangekochte ski’s. Dit verschil verrekenen we met de nieuwe aankoop. 

Maak een afspraak met één van onze specialisten. Wij gaan je graag op weg helpen naar jouw nieuwe passie. Je kan met iemand praten die bezeten is van deze sport, zonder verdere aankoopverplichtingen.

BOOTFITTING

In deze tijden is een verspreiding van de klanten enorm belangrijk, zodanig dat iedereen zich comfortabel voelt. Omwille van deze reden, verzoeken wij iedereen aan een afspraak te maken via onze website.

Hiervoor dien je ook een afspraak te maken via onze website. Wij zullen tijd vrijmaken om met jou onze expertise te overlopen en de nodige aanpassingen te doen. Voor elke aanpassing wordt er een vast uurtarief aangerekend. 

We werken met opgeleide en ervaren skiërs in de winkel. Deze hebben de nodige kennis en ervaring opgebouwd om elk individu de meest geschikte skischoenen te laten aanschaffen. Jouw problemen met vorige aankopen worden hierbij grondig overlopen. 

Eerst nemen we een nauwkeurige voetafdruk met de podoscoop om een duidelijk beeld te krijgen van de ondersteuning van jouw voeten. Als er hierbij geen nood is aan een custom-fit zooltje en er geen aanpassingen nodig zijn, kan je de skischoenen onmiddellijk meenemen na de thermofitting. Moeten er wel aanpassingen gebeuren, rekenen we ongeveer 2-3 werkdagen. 

Snowboard

Wij kunnen je een breed gamma aanbieden van Freestyle tot Freeride boards. Aangezien de mindset van de winkel zijn we gespecialiseerd in de Freeride boards. 

Onderhoud / Verhuur

Nee! Een goed onderhoud kost tijd. Een ski of snowboard heeft meer dan 7 stappen nodig voor een toponderhoud. Hierbij moeten we de droogtijden respecteren. We starten met min. 20 paar ski’s tegelijkertijd. Je rekent best een volledige week vooraleer de ski’s klaar zijn. 

Direct na jouw vakantie, zodanig deze best beschermd zijn tegen uitdroging en roest van de staalkanten. Alleen de wax laag kan een beetje uitdrogen, waardoor je best voor jouw vakantie nog even langs komt om ze terug te laten waxen. 

Zeker en vast! Oktober is nog een redelijk rustige periode, waardoor we nog veel meer keuze hebben in de verhuur. 

Dit verschilt van periode tot periode. Onze verhuur mag je normaal van donderdagavond al ophalen en op maandag (een week later) terug binnen brengen. In de drukke weken, zoals de krokusvakantie staan de ski’s al op woensdag klaar!

varia

Al jouw aankopen gaan in een klantenbestand, waardoor we altijd kunnen nakijken of de aankoop bij ons in de winkel gebeurd is. In overleg met één van onze collega’s zal er een garantieverzoek ingediend worden. De eindbeslissing ligt altijd bij de leverancier. Dit kan enkele werkdagen duren voor we een eindbeslissing hebben over het verdere verloop. 

Ja, je hebt actieve en passieve kledij nodig, ook in jouw thermisch ondergoed. Hierbij kunnen we je al de nodige informatie verschaffen. De juiste schoenen, die geschikt zijn voor tijdens extreme koude temperaturen, zijn eveneens heel belangrijk.