Our story

Dirk Schampaert - zaakvoerder Aqua Sport Deurne
Dirk schampaert
Eigenaar

About Aqua sport

1960

Nonkel Mon Schampaert richtte Aqua op, een winkel gespecialiseerd in regenkledij. Mon was een gepassioneerd avonturier die genoot van zeilen, wandelen en bergbeklimmen. Op een gegeven moment werd hij gebeten door de ski-microbe en heeft hij zelfs een vereniging opgericht die later bekend werd als de Belgische Alpenclub. Mon maakte de ommezwaai en koos wintersport als voornaamste focus voor de winkel. De eerste Belgische skiwinkel was geboren.

1965

Neef Dirk Schampaert werd geboren in een warm gezin waarin iedereen ook fervent skiër was.

1968

Naar voorbeeld van nonkel Mon en zijn ouders zette Dirk zijn eerste stapjes op de skilatten op driejarige leeftijd. Jong geleerd, is oud gedaan!

1969

Aqua Sport kende door de jaren heen een gestage groei en het winkelpand op de Turnhoutsebaan drong zich op. Mon verhuisde met zijn winkel naar de Ruggeveldlaan waar je Aqua Sport vandaag de dag nog steeds kan terugvinden.

1985

Na enkele winterseizoenen expertise opgedaan te hebben, vervoegde Dirk zijn nonkel Mon binnen Aqua Sport. Het familiebedrijf overnemen en skiërs met raad & daad bij staan was al lang Dirk's droom. Door het feit dat hij al meer dan 35 jaar zelf in de winkel staat, kent hij quasi iedere klant bij naam.

2000

Bij de eeuwwisseling investeerde Dirk in de uitbreiding van de winkel met een gezellige après-skisfeer zodat je in de juiste ambiance je nieuwe skilatten of outfit kan uitkiezen en achteraf de zaak kan beklinken met een tasje koffie, een glaasje cava of een Jagermeister.

2020

Vandaag de dag draait Aqua Sport nog steeds mee aan de absolute top binnen de Belgische wintersportwinkels dankzij deze jarenlange ervaring en expertise. Zowel de recreant als freerider of tourskiër komt aan zijn trekken voor zowel technische als heel fashionable kledij / materiaal.

Over Dirk

Dirk ademt de skisport. Vanaf zijn 3 jaar vond je hem al op de latten terug en de passie voor wintersport is enkel & alleen maar gegroeid doorheen de jaren. Als ervaren ski-instructeur en fervente freeride is Dirk ook volledig in de ban van het tour skiën en reisde hij met andere avonturiers onder meer af naar Japan, Noorwegen, Alaska, Canada & Rusland om daar de wildernis te ontdekken. Beklijvende ervaringen waarover Dirk je heel graag meer vertelt!